Video Aspect Ratio: 4:1

"Simpel starten met digitale onderhoudsboekjes (DSR)"

Maak het jezelf makkelijk met onze duidelijke handleidingen, fijne stappenplannen en handige links. Allemaal op één plek.

Zie jij op tegen werken met digitale onderhoudsboekjes?

Dat begrijpen we. We horen vaak dat garages en occasiondealers veel beren op de weg zien. Je herkent dit misschien wel:


"Je krijgt auto’s binnen van allerlei fabrikanten, die allemaal andere processen hebben voor hun DSR. Moet je jezelf daar echt allemaal in gaan verdiepen? Jij bent goed met je handen, maar IT is niet je sterkste punt. Je hebt van collega’s gehoord dat het werken met digitale onderhoudsboekjes een drama is. Dat belooft weinig goeds. Je hebt al naar cursussen gekeken, maar dat kost een hoop geld en je bent ook je medewerker nog eens een dag kwijt."

Helaas kom je er nu echt niet meer onderuit

De laatste jaren zijn er enorm veel autofabrikanten overgestapt op digitale onderhoudsboekjes en er zullen er snel meer volgen. In de grafiek hiernaast zie je het aantal nieuw geregistreerde personenauto's in Nederland met een DSR dat toegankelijk is voor onafhankelijke autobedrijven. 

Om jouw klanten goed te kunnen bedienen zul je er dus echt mee aan de slag moeten. En wij hebben goed nieuws: het is veel makkelijker dan je denkt. Zeker met de hulp van de 2ndBit DSR Meister.

Maak het jezelf makkelijk met de 2ndBit DSR Meister

De 2ndBit DSR Portal (OE) kun je zien als jouw cockpit voor DSR. Vanuit één centrale plek beheer je de digitale onderhoudsboekjes bij alle fabrikanten. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd en gedoe.

Een perfecte start

Om met DSR aan de slag te kunnen moet je eerst accounts aanmaken bij de autofabrikanten. Dat is niet het leukste klusje, maar met wat uitleg is het helemaal niet moeilijk en ben je er zo mee klaar. Als je jezelf bij ons aanmeldt loodsen wij je er in een week tijd helemaal doorheen. Elke dag krijg je een e-mail met uitleg voor één autofabrikant en maak je direct een account aan. Na een week heb je alle fabrikanten gehad en kun je dit klusje lekker uit je hoofd zetten. Het aanmaken van een account is trouwens bij alle fabrikanten helemaal gratis.

Duidelijke handleidingen voor alle grote fabrikanten

DSR is helemaal niet zo ingewikkeld als veel mensen denken. Via de portal heb jij toegang tot duidelijke handleidingen die jou stap voor stap door het hele proces heen loodsen. Van het aanmaken van een account tot het invullen van het digitale onderhoudsboekje. Verandert de fabrikant iets in het proces? Dan wordt de handleiding door ons geüpdatet. De handleidingen zijn ook ideaal als je nieuwe medewerkers aanneemt en wegwijs moet maken in dit proces.

Alles op één plek

Om bij een digitaal onderhoudsboekje te komen moet je een URL van de autofabrikant bezoeken. Helaas hebben ze die URL’s niet heel makkelijk gemaakt. Waar moest je ook alweer zijn? Als je jezelf bij ons aanmeldt is dat geen probleem meer. Vanuit de portal navigeer je snel naar de DSR (OE) van: Audi - BMW - Ford - Jaguar - Land Rover - Mazda - Mercedes-Benz - MINI - Rolls Royce - Seat - Skoda - SMART - Volkswagen.

Onderhoudsboekjes invullen vanuit Carsys of AutomaaT Go

Grote kans dan jij op dit moment al gebruikt maakt van een garagepakket als Carsys of AutomaaT Go. Je kunt het 2ndBit DSR Portal (OE) hieraan koppelen. Zo kun je vanuit je werkorder direct doorklikken naar de DSR van de fabrikant. Het identificatienummer (VIN) van de auto wordt automatisch gekopieerd, zodat je deze direct in de DSR kunt plakken. Hoeveel tijd gaat dat je schelen?
2ndBit DSR Meister

Dit krijg je als je jezelf aanmeldt

 • Duidelijke handleidingen voor het aanmaken van een (gratis) account bij alle bekende autofabrikanten. Wij loodsen je er stap voor stap doorheen.
 • Een superhandige tip, waardoor het invullen van digitale onderhoudsboekjes veel sneller en simpeler wordt in Chrome of Edge.
 • Uitleg over hoe je het 2ndBit DSR Portal (OE) aan Carsys of AutomaaT Go koppelt. Zo kun je jouw digitale onderhoudsboekjes vanuit je werkorder invullen.
 • Snelle ingangen* naar DSR (OE) voor: Audi - BMW - Dacia - Ford - Honda - Jaguar - Land Rover - Lynk&Co - Mazda - Mercedes-Benz - MINI - Porsche - Renault - Rolls Royce - Seat - Skoda - SMART - Toyota - Volkswagen.
 • Wij houden je via e-mail op de hoogte van wijzigingen in de DSR-procedures van fabrikanten.

  * Je moet hiervoor eerst een (gratis) account bij de fabrikanten aanmaken. Daar helpen we je bij.


En het mooiste: je kunt de eerste 7 dagen gratis uitproberen!

Daarna kun je de portal blijven gebruiken en houd je toegang tot al onze DSR informatie voor €99,95 excl. BTW per jaar.

Geef je klanten de service die ze verdienen

Sta niet meer met een mond vol tanden als iemand je vertelt dat het onderhoudsboekje digitaal moet worden ingevuld.

Zorg ervoor dat jij een digitaal onderhoudsboekje snel bij de hand hebt als een klant deze in wil zien.

  Laat aan je klanten zien dat jij je zaakjes op orde hebt en meegaat met de tijd.

   Blijf je klanten de beste service bieden en voorkom dat er een gat in de onderhoudshistorie ontstaat.


   2658+

   Garages en occasiondealers kozen al voor de makkelijke weg

   Autobedrijf Wout Bouman
   "Sinds we ons aangemeld hebben voor dit portal van 2ndBit is het raadplegen en bijwerken van de digitale onderhoudsboekjes kinderspel. Met de tips van 2ndBit, die ze op de portal geven, kunnen al onze medewerkers razendsnel bij de gewenste informatie. Ik kan het echt elke garage aanbevelen."
   Iwan Hegeman Autobedrijf
   “Met de heldere instructies in de 2ndBit DSR Portal (OE) konden we eindelijk zelf aan de slag met digitale onderhoudsboekjes. Zodra je meedoet ontvang je direct een superhandige DSR tip van Frank! In de daarop volgende dagen loodst hij je met behulp van duidelijke instructie-e-mails door het registratieproces van de verschillende autofabrikanten.”