News

Hoe zit het nou met VAG trekhaken? Posted on 4 May 22:09

VAG trekhaken monteren

Rondom de montage en dan met name het coderen van VAG trekhaken is veel rumoer in de automotive markt. In de montage handleidingen wordt de monteur die de trekhaak monteert naar de dealer gestuurd. Echter deze kan bij de modeljaren vanaf 2015 de codering niet meer voor elkaar krijgen. Hoe komt dat nou?

Praktisch voorbeeld

Laten we beginnen met een voorbeeld. Op het Audiforum kunnen we lezen dat het coderen van een Westfalia kabelset op een Audi Q3 niet wil lukken via de SVM code die bij de dealer bekend is. In het forum lezen we dat tijdens het online coderen met ODIS, het officiele VAG diagnose systeem, een foutmelding wordt gegenereerd. 

"Resultaat: er is the controleren hardware aangetroffen! In het softwareversiemanagement is herkend dat de volgende regelapparaten voor deze wagen ongeldig zijn!

Controleren of voor de regelapparaten SVM-codes bestaan, zo ja het betreffende testprogramma uitvoeren (SVM-ingave code).
Informatie over SVM-codes staat in het bestelsysteem/ETKA, Technische productinformatie (TPI), instructies voor naderhand inbouwen, terugroepacties enz.
Indien noodzakelijk hier het voor deze wagen geldige regelapparaat bestellen.
69-aanhangerfunctie."

VAG trekhaak coderen

VAG trekhaak coderen ODIS

Service42

Oftewel, de server in Duitsland waarop alle coderingen staan vastgelegd, Service42, herkent dat een aftermarket kabelset is gemonteerd. Immers het trekhaakregelapparaat is niet geldig voor de wagen. Gevolg is dat de online codering met ODIS wordt afgebroken. De aanpassing van de wagenkaart kan nu ook niet worden uitgevoerd. Met andere woorden: coderen met ODIS, inclusief wagenkaart aanpassing, is alleen mogelijk wanneer een kostbare originele trekhaak-set met geldig activatiedocument wordt aangeschaft. Daar komt nog eens bovenop dat VAG voor veel modellen alleen een perperdure elektrische wegklapbare trekhaak levert. 

 Toch een aftermarket trekhaak-set monteren

Kortom, kun je nog een after-market trekhaak-set op een VAG monteren? Duidelijk is dus dat coderen zonder activatiedocument niet meer mogelijk is. Dit geldt sowieso voor de MQB modellen en bijvoorbeeld de nieuwe Audi A4 die op het MLB platform gebouwd wordt. Een activatiedocument wordt alleen verstrekt bij een originele trekhaak-set. 

VAG trekhaak coderen

Slecht nieuws dus voor de aftermarket? Diagnosetools zoals bijvoorbeeld VCDS kunnen soms de coderingen nog uitvoeren. Echter de monteur moet dan een grondige kennis hebben van de juiste codering en parametrisatie van de verschillende regeleenheden. Komt nog bij dat voor veel nieuwe modellen nog bitter weinig coderingsinformatie beschikbaar is. Universele diagnose apparaten zoals bijvoorbeeld de Autocom, Bosch KTS of Hella Gutmann zijn over het algemeen niet geschikt voor het coderen van trekhaken. Dit omdat ze regeleenheden zoals de Lane Assist en de achteruitrijcamera niet mee coderen en daardoor dus foutcodes in het voertuig ontstaan. 

Jifeline biedt hier een uitweg. Met de Jifeline interface kunnen aftermarket kabelsets van bijvoorbeeld Brink, ECS en Jager Automotive gecodeerd worden. Op de website van Jifeline is een overzicht te vinden van de ondersteunde VAG modellen.


Digitale onderhoudsboekjes van Volkswagen groep Posted on 28 Aug 09:59

De Volkswagen groep heeft in kalenderweek 22 van 2013 het digitale onderhoudsboekje (DSR) voor modellen van Skoda en Audi geïntroduceerd. Seat en Volkswagen lijken weer even in de wachtkamer gezet te zijn. Dit betekent dat iedere auto die de specificatie modeljaar 2014 heeft een DSR zou moeten hebben. Toch komt het voor dat voor sommige auto's het digitaal onderhoudsboekje niet beschikbaar is. Hoe kan dat?

Bij aflevering dient de leverende dealer het DSR voor het nieuwe voertuig aan te maken in het ElsaPro systeem van Volkswagen groep. Helaas moeten we vast stellen dat niet iedere dealer hier even secuur mee omgaat. Hierdoor kan het dus voorkomen dat het DSR niet ingevuld kan worden.

Ook het feit dat Volkswagen groep de enige fabrikant is die de after-market laat betalen om het digitaal onderhoudsboekje te kunnen invullen is te gek voor woorden. Natuurlijk had dit al lang aangekaart moeten worden door branche-organisaties zoals bijvoorbeeld BOVAG. Tijd voor actie vanuit de Europese Commissie!


VCDS en Jifeline Posted on 18 May 19:30

Zelf sleutels programmeren

Iedere VAG specialist is bekend met de diagnose tool VCDS (VAG-COM). Met behulp van VCDS kan uitgebreid diagnose gesteld worden aan modellen uit de Volkswagen groep. De USB interface wordt aangesloten op een Windows pc en de technicus beschikt vervolgens over een zeer krachtig diagnose apparaat. Echter weet ook iedere VAG specialist dat de wegrijblokkeringssytemen van de Volkswagen groep behoorlijk complex zijn geworden. Voor het uitvoeren van startblokkering gerelateerde werkzaamheden was tot op heden een bezoek aan de dealer noodzakelijk. 

Met behulp van de Jifeline interface wordt het voor VAG specialisten weer mogelijk om dergelijke werkzaamheden in de eigen werkplaats uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van nieuwe originele transpondersleutels of het paren van een motorregeleenheid met de startblokkering. 

Meer informatie is te verkrijgen via de Jifeline website


Instructie Digitaal Onderhoudsboekje Volkswagen bijgewerkt Posted on 16 Jan 10:17

Wij hebben de instructie voor het registeren voor het Digitaal onnderhoudsboekje van Volkswagen bijgewerkt. Een ieder die de instructie reeds heeft aangeschaft heeft een nieuwe download link ontvangen.