News

Hoe zit het nou met VAG trekhaken? Posted on 4 May 22:09

VAG trekhaken monteren

Rondom de montage en dan met name het coderen van VAG trekhaken is veel rumoer in de automotive markt. In de montage handleidingen wordt de monteur die de trekhaak monteert naar de dealer gestuurd. Echter deze kan bij de modeljaren vanaf 2015 de codering niet meer voor elkaar krijgen. Hoe komt dat nou?

Praktisch voorbeeld

Laten we beginnen met een voorbeeld. Op het Audiforum kunnen we lezen dat het coderen van een Westfalia kabelset op een Audi Q3 niet wil lukken via de SVM code die bij de dealer bekend is. In het forum lezen we dat tijdens het online coderen met ODIS, het officiele VAG diagnose systeem, een foutmelding wordt gegenereerd. 

"Resultaat: er is the controleren hardware aangetroffen! In het softwareversiemanagement is herkend dat de volgende regelapparaten voor deze wagen ongeldig zijn!

Controleren of voor de regelapparaten SVM-codes bestaan, zo ja het betreffende testprogramma uitvoeren (SVM-ingave code).
Informatie over SVM-codes staat in het bestelsysteem/ETKA, Technische productinformatie (TPI), instructies voor naderhand inbouwen, terugroepacties enz.
Indien noodzakelijk hier het voor deze wagen geldige regelapparaat bestellen.
69-aanhangerfunctie."

VAG trekhaak coderen

VAG trekhaak coderen ODIS

Service42

Oftewel, de server in Duitsland waarop alle coderingen staan vastgelegd, Service42, herkent dat een aftermarket kabelset is gemonteerd. Immers het trekhaakregelapparaat is niet geldig voor de wagen. Gevolg is dat de online codering met ODIS wordt afgebroken. De aanpassing van de wagenkaart kan nu ook niet worden uitgevoerd. Met andere woorden: coderen met ODIS, inclusief wagenkaart aanpassing, is alleen mogelijk wanneer een kostbare originele trekhaak-set met geldig activatiedocument wordt aangeschaft. Daar komt nog eens bovenop dat VAG voor veel modellen alleen een perperdure elektrische wegklapbare trekhaak levert. 

 Toch een aftermarket trekhaak-set monteren

Kortom, kun je nog een after-market trekhaak-set op een VAG monteren? Duidelijk is dus dat coderen zonder activatiedocument niet meer mogelijk is. Dit geldt sowieso voor de MQB modellen en bijvoorbeeld de nieuwe Audi A4 die op het MLB platform gebouwd wordt. Een activatiedocument wordt alleen verstrekt bij een originele trekhaak-set. 

VAG trekhaak coderen

Slecht nieuws dus voor de aftermarket? Diagnosetools zoals bijvoorbeeld VCDS kunnen soms de coderingen nog uitvoeren. Echter de monteur moet dan een grondige kennis hebben van de juiste codering en parametrisatie van de verschillende regeleenheden. Komt nog bij dat voor veel nieuwe modellen nog bitter weinig coderingsinformatie beschikbaar is. Universele diagnose apparaten zoals bijvoorbeeld de Autocom, Bosch KTS of Hella Gutmann zijn over het algemeen niet geschikt voor het coderen van trekhaken. Dit omdat ze regeleenheden zoals de Lane Assist en de achteruitrijcamera niet mee coderen en daardoor dus foutcodes in het voertuig ontstaan. 

Jifeline biedt hier een uitweg. Met de Jifeline interface kunnen aftermarket kabelsets van bijvoorbeeld Brink, ECS en Jager Automotive gecodeerd worden. Op de website van Jifeline is een overzicht te vinden van de ondersteunde VAG modellen.


Toegang tot dealer technische informatie Posted on 17 Aug 11:48

Dealerlevel sleutelen

Elke autotechnicus die in een onafhankelijk autobedrijf werkt zou wel eens graag toegang willen hebben tot dezelfde technische informatie als de dealer. In veel gevallen is dit gewoon mogelijk. Alleen moet je weten welke weg te bewandelen. 

Samen met Autoniveau verzorgt 2ndBit een training waarin we de autotechnicus wegwijs maken op de technische informatie websites van verschillende autofabrikanten. Naast uitleg over de websites en de registratie mogelijkheden zullen we tijdens deze training ook ingaan op het herprogrammeren van een motormanagement ecu. 

De training wordt op verschillende plaatsen in Nederland gegeven. Informeer gerust eens naar deze praktische training.


VCDS en Jifeline Posted on 18 May 19:30

Zelf sleutels programmeren

Iedere VAG specialist is bekend met de diagnose tool VCDS (VAG-COM). Met behulp van VCDS kan uitgebreid diagnose gesteld worden aan modellen uit de Volkswagen groep. De USB interface wordt aangesloten op een Windows pc en de technicus beschikt vervolgens over een zeer krachtig diagnose apparaat. Echter weet ook iedere VAG specialist dat de wegrijblokkeringssytemen van de Volkswagen groep behoorlijk complex zijn geworden. Voor het uitvoeren van startblokkering gerelateerde werkzaamheden was tot op heden een bezoek aan de dealer noodzakelijk. 

Met behulp van de Jifeline interface wordt het voor VAG specialisten weer mogelijk om dergelijke werkzaamheden in de eigen werkplaats uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van nieuwe originele transpondersleutels of het paren van een motorregeleenheid met de startblokkering. 

Meer informatie is te verkrijgen via de Jifeline website


Slim zoeken op het AMT Garageforum doe je zo Posted on 13 Apr 17:43

Het AMT Garageforum doorzoeken

In het AMT Garageforum staan vele nuttige topics met oplossingen voor storingen en problemen van auto's. Alleen hoe kun je het AMT Garageforum zo snel mogelijk doorzoeken en precies de informatie vinden die je op dat moment nodig hebt? 2ndBit geeft je bruikbare tips!

Zoeken via het forum

Je kunt natuurlijk gewoon het AMT Garageforum bezoeken. Via het zoekformulier van het forum zijn er diverse zoekopties in te stellen.

Een voorbeeld. In de werkplaats hebben een VW Polo (6R) met storingscode P2146 in het motormanagement opgeslagen. We willen snel controleren of er in het AMT Garageforum een soortgelijk topic bestaat. Deze zoekopdracht geeft geen resultaat voor een Volkswagen Polo.

Wanneer we nu met behulp van Google het AMT Garageforum doorzoeken krijgen we het volgende zoekresultaat:

Het AMT Garageforum doorzoeken met behulp van Google geeft dus wel een resultaat voor de zoekopdracht P2146 voor een VW Polo 6R. Vermoedelijk kampt deze Polo met een kabelbreuk in de injector kabelboom.

Uitgelicht

Onmisbaar tijdens een diagnose klus, een degelijke batterij ondersteuning!

 


Pass-thru en werkplaatsinformatie voor het autobedrijf Posted on 26 Feb 19:34

Nieuwe trainingsdata voor de autotechnicus

pass-thru training 2ndBit

Samen met AutoNiveau zal 2ndBit in maart 2015 op verschillende locaties starten met trainingen die het uitvoeren van software updates in auto’s behandelen. Dit wordt steeds belangrijker om auto’s optimaal te repareren. In deze avond training leren we de autotechnicus welke stappen te ondernemen om net als een dealer software updates uit te voeren.

Schrijf u snel in voor de training, klik op de plaatsnaam om in te schrijven:

Nieuwe software programmeren

Iedere autotechnicus heeft wel eens een probleem aan een auto verholpen dat later weer is teruggekeerd. Soms is vervangen van alleen het onderdeel onvoldoende en dient het stuurapparaat van nieuwe software voorzien te worden. Maar hoe weet je als autotechnicus dat en hoe werkt dat dan? De Euro 5-wetgeving is sinds september 2009 van kracht. Hierin is vastgelegd dat alle autofabrikanten fabrieksinformatie en documentatie via een website beschikbaar moeten stellen voor de aftermarket.

Tijdens de training “Pass-Thru en werkplaatsinformatie” leren we autotechnici handig gebruik te maken van fabrieksdocumentatie. Je gaat zelf een ECU van nieuwe software voorzien. 2ndBit zal samen met AutoNiveau kennis bijbrengen om een ECU op de juiste manier van software te voorzien.


Stuurhoeksensor initialisatie bij VAG auto's mislukt Posted on 13 Jan 21:30

Stuurhoeksensor basis afstelling

Soms mislukt de stuurhoeksensor initialisatie, of basis afstelling, bij modellen uit de Volkswagen groep keer op keer. Een mogelijke oplossing voor dit probleem kan gevonden worden in een defecte wielsnelheidssensor. Wees dus beducht op foutcodes die wijzen op een storing aan een van de wielsnelheidsensoren. 

Modellen

  • Audi A3 (8P)
  • Seat Toledo (5P)
  • Seat Leon (1P)
  • Seat Altea XL (5P)
  • Seat Altea (5P)
  • Skoda Octavia (1Z)
  • VW Touran (1T)
  • VW Jetta (1K)
  • VW Golf V (1K)
  • VW Golf Plus (5M)

Meer handleidingen


Workshopdata Posted on 11 Jan 18:42

Technische informatie

Technische informatie is absoluut noodzakelijk om moderne auto's te kunnen onderhouden en repareren. Alleen waar haal je snel net die info vandaan die je nodig hebt? Elektrische schema's, reparatie handleidingen, onderhoudsinstructies worden door diverse partijen aangeboden. Naast de websites van de autofabrikanten hebben de aftermarket aanbieders van technische informatie zeker bestaansrecht. Immers de fabriekswebsites zijn lang niet altijd even gebruiksvriendelijk. In dit artikel kijken we naar de website Workshopdata van HaynesPro. 

Het dashboard is overzichtelijk en geeft snel toegang tot onderhoudsdata als vloeistof hoeveelheden, aanhaalkoppels en handige technische tekeningen van bijvoorbeeld de wielophanging. Vanuit diezelfde technische tekeningen kunnen we snel doorklikken naar de arbeidstijden.

SmartCase module

Interessant in Workshopdata is de SmartCase module. Hierin vinden we originele TSB's, cases en eventuele terugroepacties voor het geselecteerde voertuig. Deze module kan bijdragen aan een snelle reparatie of diagnose van een probleem. De cases zijn een verzameling van storingen welke voor het geselecteerde voertuig van toepassing zouden kunnen zijn. 

Meer lezen?

Onlangs hebben we Workshopdata vergeleken met Alldata voor de rubriek Unboxing in het vakblad AMT. We deden dit terwijl we een P0130 storing aan een Volkswagen Polo moesten opsporen. Meer informatie over Workshopdata is te verkrijgen via HaynesPro

 


Toegang tot technische informatie Posted on 25 Dec 09:54

Onderhoud en reparatie

Voor een autobedrijf is toegang tot de juiste technische informatie enorm belangrijk voor het snel en goed uitvoeren van onderhoud en reparaties. Vandaag de dag zijn moderne auto's complex en afgeladen met elektronische regelingen. Voor goed onderhoud en reparatie dient de autotechnicus dus over de juiste informatie te beschikken. 

Doolhof


OEM technische informatie2ndBit heeft
een overzicht gemaakt van de beschikbare OEM Technische Informatie websites. Hiermee bespaart een autobedrijf tijd en kan snel de juiste voertuigspecifieke informatie worden opgezocht. Autofabrikanten maken het de autotechnicus niet altijd even gemakkelijk. De websites zijn soms lastig te vinden en elke fabrikant heeft zijn website anders opgebouwd. Zo verschillen de navigatie en indeling van de technische inhoud per website.

 

Overzicht

Het overzicht met links naar de technische informatie websites is beschikbaar via deze website.