News

Toegang tot digitale onderhoudsboekjes Posted on 5 Jan 17:48

Aan de slag met DSR

Bovag heeft op het Jaarcongres van 2019 garagebedrijven opgeroepen aan de slag te gaan met digitale onderhoudsboekjes. De brancheorganisatie vindt het tijd voor actie. Samen met AMT worden autobedrijven aangemoedigd snel te starten met het bijwerken van de digitale onderhoudsboekjes na uitgevoerd onderhoud in een onafhankelijke werkplaats. 

Bij 2ndBit houden we ons al bijna 15 jaar met digitale onderhoudsboekjes bezig. We hebben handleidingen voor autobedrijven samengesteld, die hen helpen accounts voor de officiële digitale ondehroudsboekjes aan te maken. 

Wil je meer weten over digitale onderhoudsboekjes, lees dan verder in het online AMT pass-thru magazine

 


Toegang tot dealer technische informatie Posted on 17 Aug 11:48

Dealerlevel sleutelen

Elke autotechnicus die in een onafhankelijk autobedrijf werkt zou wel eens graag toegang willen hebben tot dezelfde technische informatie als de dealer. In veel gevallen is dit gewoon mogelijk. Alleen moet je weten welke weg te bewandelen. 

Samen met Autoniveau verzorgt 2ndBit een training waarin we de autotechnicus wegwijs maken op de technische informatie websites van verschillende autofabrikanten. Naast uitleg over de websites en de registratie mogelijkheden zullen we tijdens deze training ook ingaan op het herprogrammeren van een motormanagement ecu. 

De training wordt op verschillende plaatsen in Nederland gegeven. Informeer gerust eens naar deze praktische training.


J2534 pass-thru essentials Posted on 15 Mar 09:53

Tijdens de training "Pass-thru en Werkplaatsinformatie voor het autobedrijf" wordt gewerkt met verschillende pass-thru interfaces. Dit zijn onze pass-thru essentials voor het onafhankelijk autobedrijf.

 

 

 


Pass-thru en werkplaatsinformatie voor het autobedrijf Posted on 26 Feb 19:34

Nieuwe trainingsdata voor de autotechnicus

pass-thru training 2ndBit

Samen met AutoNiveau zal 2ndBit in maart 2015 op verschillende locaties starten met trainingen die het uitvoeren van software updates in auto’s behandelen. Dit wordt steeds belangrijker om auto’s optimaal te repareren. In deze avond training leren we de autotechnicus welke stappen te ondernemen om net als een dealer software updates uit te voeren.

Schrijf u snel in voor de training, klik op de plaatsnaam om in te schrijven:

Nieuwe software programmeren

Iedere autotechnicus heeft wel eens een probleem aan een auto verholpen dat later weer is teruggekeerd. Soms is vervangen van alleen het onderdeel onvoldoende en dient het stuurapparaat van nieuwe software voorzien te worden. Maar hoe weet je als autotechnicus dat en hoe werkt dat dan? De Euro 5-wetgeving is sinds september 2009 van kracht. Hierin is vastgelegd dat alle autofabrikanten fabrieksinformatie en documentatie via een website beschikbaar moeten stellen voor de aftermarket.

Tijdens de training “Pass-Thru en werkplaatsinformatie” leren we autotechnici handig gebruik te maken van fabrieksdocumentatie. Je gaat zelf een ECU van nieuwe software voorzien. 2ndBit zal samen met AutoNiveau kennis bijbrengen om een ECU op de juiste manier van software te voorzien.


Passthru met een Bosch KTS Posted on 22 Dec 20:09

Uw diagnose apparaat wordt een pass-thru interface

Bosch KTS passthru

De Euro5-regelgeving verplicht autofabrikanten technische data beschikbaar te stellen aan universele autobedrijven. Dat gaat niet alleen om schema's en servicebulletins, maar ook om software en updates daarvan.

Het laden van software updates voor regeleenheden van de auto gaat via een zogenoemde Pass-thru Interface. De meeste diagnosetesters kunnen functioneren als Pass-thru-interface. Echter vaak moet u daar nog wel wat voor doen.

Hoe maak je een Bosch KTS geschikt voor pass-thru programmeren?

2ndBit heeft voor de Bosch KTS gebruikers een video gemaakt. Hierin wordt uitgelegd hoe je de KTS configureert voor pass-thru gebruik.