Digitale onderhoudsboekjes van Volkswagen groep Posted on 28 Aug 09:59

De Volkswagen groep heeft in kalenderweek 22 van 2013 het digitale onderhoudsboekje (DSR) voor modellen van Skoda en Audi geïntroduceerd. Seat en Volkswagen lijken weer even in de wachtkamer gezet te zijn. Dit betekent dat iedere auto die de specificatie modeljaar 2014 heeft een DSR zou moeten hebben. Toch komt het voor dat voor sommige auto's het digitaal onderhoudsboekje niet beschikbaar is. Hoe kan dat?

Bij aflevering dient de leverende dealer het DSR voor het nieuwe voertuig aan te maken in het ElsaPro systeem van Volkswagen groep. Helaas moeten we vast stellen dat niet iedere dealer hier even secuur mee omgaat. Hierdoor kan het dus voorkomen dat het DSR niet ingevuld kan worden.

Ook het feit dat Volkswagen groep de enige fabrikant is die de after-market laat betalen om het digitaal onderhoudsboekje te kunnen invullen is te gek voor woorden. Natuurlijk had dit al lang aangekaart moeten worden door branche-organisaties zoals bijvoorbeeld BOVAG. Tijd voor actie vanuit de Europese Commissie!