Trekhaak modules programmeren Posted on 14 Jan 00:00

Toenemende complexiteit trekhaak kabelsets

Auto’s worden steeds complexer. De monteurs in uw werkplaats kampen met de gevolgen hiervan. Neem nu bijvoorbeeld het monteren van een trekhaak met kabelset op een moderne auto. Dat is vandaag de dag een klus waarbij in veel gevallen een programmering noodzakelijk is om de kabelset te activeren en volledig met de voertuig-elektronica te laten samenwerken. Alleen na deze programmering werken zaken als trailerstabilisatie, verlichtingscontrole en parkeerhulp correct.

Een garagebedrijf monteert per jaar vaak slechts een tiental trekhaken. Dit maakt dat monteurs weinig routine kunnen opbouwen. Tegelijkertijd neemt de complexiteit van auto-elektronica steeds verder toe. Systemen voor comfort- en rijondersteuning vragen om steeds meer voertuigspecifieke kabelsets. Voor veel Europese modellen geldt ook nog eens dat de voertuig-elektronica gecodeerd moet worden na montage van de trekhaak met kabelset. 

Voor het uitvoeren van deze coderingen dient de werkplaats over specifieke equipment te beschikken. Jifeline beoogt een alternatief te zijn voor het woud aan diagnosetoestellen en bijbehorende abonnementen. Om toegang te hebben tot de dienst van Jifeline heeft u een compacte interface nodig met twee stekkers. Eén gaat in de OBD-aansluiting, de ander in een tablet of smartphone. Direct opent de Jifeline app waarmee de monteur kan aangeven dat een trekhaak kabelset aangemeld dient te worden. De rest wijst zich vanzelf. Kijk maar eens naar het filmpje.

Meer informatie

Meer lezen over Jifeline? Kijk dan op de website www.jifeline.com. Jifeline is een initiatief van 2ndBit en Carlock Systems.