Workshopdata Posted on 11 Jan 18:42

Technische informatie

Technische informatie is absoluut noodzakelijk om moderne auto's te kunnen onderhouden en repareren. Alleen waar haal je snel net die info vandaan die je nodig hebt? Elektrische schema's, reparatie handleidingen, onderhoudsinstructies worden door diverse partijen aangeboden. Naast de websites van de autofabrikanten hebben de aftermarket aanbieders van technische informatie zeker bestaansrecht. Immers de fabriekswebsites zijn lang niet altijd even gebruiksvriendelijk. In dit artikel kijken we naar de website Workshopdata van HaynesPro. 

Het dashboard is overzichtelijk en geeft snel toegang tot onderhoudsdata als vloeistof hoeveelheden, aanhaalkoppels en handige technische tekeningen van bijvoorbeeld de wielophanging. Vanuit diezelfde technische tekeningen kunnen we snel doorklikken naar de arbeidstijden.

SmartCase module

Interessant in Workshopdata is de SmartCase module. Hierin vinden we originele TSB's, cases en eventuele terugroepacties voor het geselecteerde voertuig. Deze module kan bijdragen aan een snelle reparatie of diagnose van een probleem. De cases zijn een verzameling van storingen welke voor het geselecteerde voertuig van toepassing zouden kunnen zijn. 

Meer lezen?

Onlangs hebben we Workshopdata vergeleken met Alldata voor de rubriek Unboxing in het vakblad AMT. We deden dit terwijl we een P0130 storing aan een Volkswagen Polo moesten opsporen. Meer informatie over Workshopdata is te verkrijgen via HaynesPro